Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 33 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ VAKXIKON.GR

Κυκλοφόρησε το τεύχος 33 του περιοδικού Vakxikon.gr με τίτλο - στίχο του ποιητή Κώστα Γραμματικόπουλου Οι σφαίρες γλιστράνε με χάρη πλάι σου και εξώφυλλο τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πελαγία Μπότση (το νέο της παραμύθι Φέρνουμε την άνοιξη θα κυκλοφορήσει μες στον Απρίλιο). 59 ολοκαίνουρια posts θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι τον Ιούνιο και το τεύχος 34. Καλή ανάγνωση!
Δημοσιεύονται ανέκδοτα ποιήματα των Βάγιας Κάλφα, Δημήτρη Στενού, Θεοχάρη Παπαδόπουλου, Παναγιώτη Παπαπαναγιώτου, Γιώργου Δελιόπουλου, Χρήστου Βογιατζή, Παντελή Ανδριώτη, Στέλιου Ροΐδη και Γωγώς Λιανού. Καθώς και ανέκδοτο πεζό του Κώστα Γραμματικόπουλου.
Συνομιλήσαμε με τον δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη, τον τραγουδοποιό Φίλιππο Πλιάτσικα, τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Πελαγία Μπότση, τον ποιητή Λευτέρη Τσώνη, την ποιήτρια Αναστασία Γκίτση, τη σκηνοθέτρια Μαρία Παναγιωτοπούλου, την ηθοποιό Ιόλη Ανδρεάδη και το μουσικό συγκρότημα Polis.
Γράφουν δοκίμια: η Χριστίνα Λιναρδάκη για τον μεταφραστή Ελύτη, ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης για τον Μίλτο Σαχτούρη, ο Ντέμης Κωνσταντινίδης για τον Τάσο Δενέγρη, ο Απόστολος Θηβαίος για τον Φερνάντο Αραμπάλ, η Αγγελική Δημουλή για τον Ρώμο Φιλύρα και οι Δήμος Χλωπτσιούδης, Θεοχάρης Παπαδόπουλος και Ασημίνα Ξηρογιάννη για την ποίηση και την κριτική.
Μεταφράζονται σε πρώτη δημοσίευση οι: Σερ Τόμας Μπράουν από τον Αλέξανδρο Τσαντίλα, Τέφι από την Ελένη Κατσιώλη, Γιόχαν Γκαίτε από τον Ανδρέα Αντωνίου, Χοσέ Μαρτί από τη Νατάσα Λάμπρου, Ντέζι ντι Νάρντο από τη Χριστίνα Λιναρδάκη, Ντέρεκ Γουόλκοτ από την Ασημίνα Ξηρογιάννη, Οράσιο Καστίγιο από τον Χαράλαμπο Δήμου και Έβελυν ντε Λεθκάνο από την Άτη Σολέρτη.
Nέες εκδόσεις που περιμένουμε: το Αν του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, σε μετάφραση Κατερίνας Καντσού και εικονογράφηση Έφης Παππά, τον συλλογικό τόμο για τον Μάκη Αποστολάτο, τις Ιστορίες για παλιοχαρακτήρες του Λεόν Μπλουά, σε μετάφραση Αλέξανδρου Τσαντίλα και τον συλλογικό τόμο Αναρχία και λογοτεχνία, σε μετάφραση Ζ. Δ. Αϊναλή, Μιχάλη Παπαντωνόπουλου και Κώστα Δεσποινιάδη.
Κριτικά κείμενα για τα νέα βιβλία των Τάκη Θεοδωρόπουλου, Ουίλλιαμ Μπλέηκ, Θεώνης Δέδε, Αντώνη Βερούχη, Ελένης Τζατζιμάκη, Γεωργίας Τρούλη, Γιάννη Ζελιαναίου, Νικολέτας Δάφνου, Άρθουρ Καίσλερ, Χάρπερ Λη και Σώμερσετ Μωμ. Γράφουν οι Κατερίνα Μαλακατέ, Αλέξανδρος Τσαντίλας, Θεοχάρης Παπαδόπουλος, Αγγελική Δημουλή, Τζούλια Γκανάσου, Αναστασία Γκίτση, Μιχάλης Παπαντωνόπουλος, Πωλίνα Γουρδέα, Τέσυ Μπάιλα, Θέδα Καϊδόγλου και Στάθης Κομνηνός. Τη στήλη Ρετρό κρατάει ο Απόστολος Θηβαίος που γράφει για τον Διονύση Χαριτοπούλο.
Δημοσιεύονται: το β' και τελευταίο μέρος της νουβέλας του Δημήτρη Παπαθέου Αντί-μύθος είναι η ζωή;. Η γνώμη του Ντέμη Κωνσταντινίδη. Και οι μόνιμες στήλες των Αναστασίας Γκίτση, Φώτη Νικολάου και Ρένας Τριανταφύλλου.
Πραγματοποιούνται εκθέσεις του φωτογράφου Στράτου Προύσαλη, του εικαστικού Δημοσθένη Δαββέτα, της ζωγράφου Κριστέλλας Δημητρίου (με εισαγωγή του Σωτήρη Κακίση) και της σχεδιάστριας μόδας Sesilia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου